BRANDING

Bouwen aan een (nieuw) merk door middel van branding, of wel ‘merkmanagement’. Als uw merk geen relevante merkbelevingen aanbiedt aan klanten in alle fases van de customer journey, dan is er helaas geen lang bestaansrecht meer. Uw klanten veranderen continu en dit verwachten ze ook van uw merk. 2C Marketing blijft monitoren hoe klanten veranderen, maar ook de markt, en zorgt dat u mee verandert. Hierbij wordt continu het 2C Branding stappenplan herhaald. 2C Marketing blijft in dialoog met uw klanten om erachter te komen wat ze willen.

Het bouwen aan een merk wordt gezien als een reeks stappen, waarvan het succes van elke stap bepaald wordt door de bereikte doelstelling in de vorige stappen: van identiteit naar betekenis naar respons naar relaties. Onderstaand het stappenplan waarvan 2C Marketing gebruik maakt:

  1. Vaststellen van de juiste merkidentiteit (wie ben je?) – Zorg voor identificatie van het merk en creëer merkassociaties passend bij het merk en/of de klantbehoeften.
  2. Creëren van de juist merkbetekenis (wat ben je?)  – Veranker merkbetekenissen stevig in het geheugen van consumenten.
  3. Oproepen van de juiste merkrespons (hoe zit het met jou?) – Wek de juiste klantenreacties op deze merkidentificatie en merkbetekenis op.
  4. Creëren van de juist merkrelaties met klanten (hoe zit het met jou en mij?) – Zet merkrespons in om een sterke, actieve loyaliteitsrelatie tussen klanten en het merk te creëren.

Als alle vier de stappen goed zijn doorlopen dan ontstaat er een intense psychologische en loyale band tussen merk en klant die zich uit in actieve betrokkenheid en resulteert in de aanschaf van een merkproduct of -dienst met met als gevolg (hopelijk) merktrouw.

‘Customer-brand relationships are the foundation of building a strong brand.’

Kevin Lane Keller

Voor merken als Collistar, Deborah Milano, Ferrari, Iceberg, Ingrid Millet, La Perla, Melkmeisje, Odorex, Planter’s, Proset, Sanicur, Solligne en Tweezerman is bovenstaande al toegepast.

Benieuwd naar wat 2C Marketing op het gebied van branding voor uw merk kan betekenen? Neem contact op en we doen u graag een passend voorstel!

Diensten - &C Marketing